post

Förknippar du handledsvärmare med reumatism och andra liknande besvär? Då är det dags för dig att tänka om.

En handledsvärmare kan vara mycket användbar i många situationer. Många reumatiker använder handledsvärmare eller –stöd, vilket gör att de klara av fler uppgifter i vardagen. En man i Ekenäs i Finland använder handledsstöd när han arbetar i trädgården, säger han till lokaltidningen. På https://www.funqwear.se/24-handledsvaermare hittar du fler användningsområden för handledsvärmare.

En handledsvärmare eller ett handledsstöd ger ökad värme och ökar cirkulationen i handlederna, vilket minskar ömhet och trötthet. Om du tränar något som innebär påfrestningar på handlederna, som crossfit, tyngdlyftning eller poledance, kan handledsvärmare, även när du inte tränar, vara ett bra sätt att förebygga problem. Det är också viktigt att använda handledslindor eller handledsstöd när du tränar.

Vem använder handledsvärmare?

Handledsvärmare ingår i den svenska arméns utrustning. Hos en e-handlare som säljer militärt överskott skriver en kund, att hen fick stifta bekantskap med dessa under sin värnplikt år 2005. Hen och hens kamrater skrattade ”gott åt dessa reliker”, men insåg att de var helt nödvändiga för att inte förfrysa händerna, eftersom det annars blev en glipa mellan snöblusens ärmslut och handsken. Men det är inte bara på vintern som handledsvärmare är eftertraktade. Även på sommarens hantverksmarknader säljer handledsvärmarna bra, berättar Skövde Nyheter.

Hos Jane Nyström Steen från Tidaholm är det ponchos och handledsvärmare i ull som säljer bäst, trots det varma vädret.

— Jag tror att folk passar på när det är mässa, säger hon.

Tillhör du de som helst tillverkar sina kläder och accessoarer själv? I så fall kan du sticka ett par handledsvärmare. Ett mönster, som inspirerats av Finlands 100-årsjubileum som självständig nation, hittar du här.